Apraksts

“Baltā māja” ir vieta, kur ir apstājies laiks.

Reiz kāds viesis, pēc guļamtelpu

apskatīšanās, jautāja saimniekam:

“Jauks muzejs, bet kur tad mēs gulēsim?”.

Katra “Baltās mājas” telpa ir senatnes pilna: 250 gadus vecajā mājā vēl saglabājies sākotnējais ķieģeļu klons, podiņu krāsnis, daži sienu rotājumu fragmenti.

Senatnes garšu viesi izjutīs ik uz soļa. Katrā stūrī atrodams lērums antikvāru lietiņu - senas mēbeles - gan ķirmju saēstas simtgadīgas kumodes, gan rūpīgi atjaunoti pendeļpulksteņi un gultas ar kokgriezumiem.

Ne velti viesis domāja, ka atrodas muzejā - jahtu lukturi, misiņa svečturīši, pletīzeri, veci garšvielu trauki, un pat rakstāmmašīnas: šīs mantiņas var pētīt stundām, uz dažbrīd pat grūti uzminēt kāda nepazīstamāka priekšmeta kādreizējo pielietojumu. Arī maltītes “Baltajā mājā” tiek servētas senatnīgos traukos un zāļu tējas pasniedz “Kuzņecova” fabrikas glaunajās tasītēs.

Māja celta kā Rundāles pils kalpu māja, pavisam netālu no lepnās pils. Atmiņas par šiem laikiem vēl glabā senatnīgās grāmatas un to cītīgais lasītājs – “Baltās mājas” inteliģentais gariņš, kuru šad tad varot sadzirdēt pārlapojam nodzeltējušās lappuses.

Laiks te rit lēnāk. Noskaņa mudina uz garākām pastaigām – tepat netālu Lielupe, vietējais gulbju apdzīvotais ezers, kastaņu, bumbieru, ābeļu ziedu smarža…krītošās rudens lapas, Rundāles pils dārzs…

..un “Baltā māja”- vienmēr īpaša.

Galerija
Produkti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozares
Karte
    Statistika:
    Pilnībā apskatīts : 37591
    Meklēšnas rezultātos parādīts : 1218523
    EscapeTown, izlaušanās spēles
    EscapeTown, izlaušanās spēlesIZLAUŠANĀS SPĒLES. Kopā ar draugiem vai kolēģiem dodies neaizmirstamā piedzīvojumā Otrā pasaules kara tematikā. Izaiciniet sevi un pārbaudiet, cik atjautīgi, izveicīgi esiet spriedzes apstākļos un vai spējat saglabāt loģisko, analītisko domāšanu un darboties komandā.
    Atpūtas komplekss "Viesītes", kempings
    Atpūtas komplekss "Viesītes", kempingsLauku tūrisma un atpūtas vieta „ Karpu dīķis KASTOS” izveidots 2009 .gadā. Dīķa platība 2,3 ha. Vidējais dziļums 4m. Atrodamies tikai 15 km attālumā no Rīgas centra - "Viesītes", Jaunmārupē, Mārupes novadā
    Viduslaiku izklaides
    Viduslaiku izklaidesSIA "Niedru lija" piedāvā atraktīvas izklaides viduslaiku garā - šaušanu ar loku, arbaletu, cirvja un šķēpa mešanu, monētu kalšanu. Mūsu arbalets ir viduslaiku arbaleta atdarinājums (~ 14.gs.), metamie cirvji - 13.gs. Vācu kaujas metam
    Marteks noma, autoserviss
    Marteks noma, autoservissMarteks auto piedāvā plašu auto rezerves daļu un piederumu klāstu no pasaulē pazīstamākajiem ražotājiem. Mūsu auto centrā Jūs noteikti atradīsiet to, kas nepieciešams Jūsu auto.
    Kliģi, atpūtas komplekss
    Kliģi, atpūtas komplekssVieta banketiem, semināriem, ballītēm un sporta spēlēm; naktsmītnes guļbūves ēkā vai viesu nama labiekārtotos numuriņos; kempingos un labiekārtotās astoņvietīgās mājiņās
    Vecliepas, brīvdienu māja
    Vecliepas, brīvdienu mājaVecliepas, Ventas upes krastā. Makšķerēšanas un sportošanas iespējas. Telpas svinībām. Mājiņas ar terasi un grilu.
    Rasu Dārzniecība, SIA
    Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
    Vaives, kokapstrāde
    Vaives, kokapstrādeKokmateriālu eksports, zāģmateriālu impregnēšana, žāvēšana, ēvelēšana, kalibrēšana, kā arī zāģmateriālu kvalitātes sertifikācija, zāģmateriālu tirdzniecību iekšējā tirgū.
    Gundega-E, SIA
    Gundega-E, SIADzijas, zeķu dzijas, vilnas dzijas, alapka dzijas, angoras dzijas, mohēras dzijas, merīno dzijas, kokvilnas dzijas, makramē dzijas, turcijas dzijas, raibas dzijas, pašraksta dzijas, akrila dzijas, dzijas bērniem. Adīšanas piederumi.
    Petarde LTD, pirotehnika
    Petarde LTD, pirotehnikaPetarde piedāvā sarīkot brīnišķīgu uguņošanu jūsu dzīves nozīmīgākajiem brīžiem – ģimenes svētkiem, Ziemassvētkiem, Jaunajam gadam, Valsts svētkiem, kompāniju jubilejām, prezentācijām u.c.
    Visi banneri
    laba_seta.jpgRundāles dzirnavasIzglītības ceļvedisBaneru reklāma