Rundāles Dzirnavas

Beschreibung

Rundāles ūdensdzirnavu muzejs:

Pilsrundāles centrā atrodas 18. gs. beigās celtās Rundāles muižas ūdens­dzirnavas un vējdzirnavas. Rundāles muižas ūdens­dzirnavas ir izdevies saglabāt līdz pat mūsdienām, lai gan tās savas darbības laikā piedzīvojušas divus postošus ugunsgrēkus. Tolaik dzirnavas darbojušās ar ūdens spēku un papildus tam bijusi uzstādīta arī tvai­ka mašīna. Dzirnavās līdz ar labības pārstrādi veikta vilnas kāršana un vērpšana, kā arī citi darbi. 20. gs. trīsdesmitajos gados, par īpašnieku kļūstot Voldemāram Bergmanim, ūdensdzirnavu ēku atjaunoja un pilnībā nokomplektēja ar to­laik vismodernākajām firmas “O. J. Keller” dzirnavu graudu pārstrādes mašīnām un tika izvērsta plaša saimnieciskā darbība. Līdz ar labības pārstrādi darbojās ne vien vilnas kāršana un vērpšana, bet arī galdniecība un augļu pārstrādāšana.

Muzejs dod ieskatu redzēt un saprast pagājušā gadsimta ūdensdzirnavu darbību un tās būtību. Ūdensdzirnavas izkārtojušās piecos stāvos un ļauj izsekot dzirnavu malšanas procesam – no graudiem līdz miltiem.

Alus darītava un degustācija:

Kā jau arī sen, sen atpakaļ, arī šodien dzirnavas nav iedomājamas bez kvalitatīva un garda alus. Kā vēsture vēsta - malēji baudīja to gaidot, kad melderis jeb dzirnavnieks samals viņu vezumu. Alus gatavošanai uz svētkiem, kulšanas talkām un lielākām ģimenes godībām dzirnavās tika malti uzdiedzēti un izžāvēti miežu graudi jeb iesals. Maļot pareizi uzdiedzētus miežu graudus, visas dzirnavas tīkami smaržoja. Tā nu arī šodien dzirnavās ir alus darītava, kas rada neatkārtojamu smaržu un garšu.

Šobrīd Rundāles ūdensdzirnavās top viena veida alus - "Rudmate".

Telpu noma konferencēm, semināriem un citiem saviesīgiem pasākumiem:

Rundāles ūdensdzirnavas piedāvā telpas konferencēm, semināriem un citiem saviesīgiem pasākumiem. Zālē ir iespēja uzņemt līdz 50 personām, atkarībā no pasākuma koncepta, telpu vēlamā izkārtojuma un galdu klājuma. Āra teritorija ļauj organizēt pasākumus svaigā gaisā, savukārt, nelabvēlīgos apstākļos ir iespējama arī lielās pasākumu telts uzsliešana. Nodrošinām konferencēm un semināriem nepieciešamo tehnisko aprīkojumu.

Āra terase un bērnu laukums:

Piedāvājam viesiem iegādāties siltas uzkodas un dzērienus, kurus varēs baudīt āra teritorijā, kur ir izkārtoti galdi un krēsli. Kamēr viesi bauda lauku burvību, tikmēr bērni var rotaļāties mūsu bērnu laukumiņā.

SUP, laivu un katamarānu noma:

SUP, laivu un katamarānu noma rāmajā un ainaviskajā dzirnav ezerā. Lieliska vieta, kur aktīvi baudīt vasaras brīvos brīžus. Sniegsim padomus pareizai inventāra izvēlei un lietošanai. Nodrošināsim ar drošības vestēm gan lielus, gan mazus.

Erzeugnis, Dienstleistung, Bereich, Schlüsselwort
Die Karte
    Statistik:
    Ist durchgesehen : 5977
    Gezeigt in sucht Ergebnisse : 83740
    Kartridzuuzpilde.lv
    Kartridzuuzpilde.lvWir bieten einen schnellen und qualitativ hochwertigen Tintenpatronenservice und eine große Auswahl an neuen Tintenpatronen für alle gängigen Druckerhersteller mit Lieferung in ganz Lettland zu günstigen Preisen. Kontaktieren Sie uns noch heute, um mehr zu erfahren!
    Viola Stils, salons
    Viola Stils, salons"Viola-Stils" ist ein führender Hersteller von innovativem nahtlosem Strickwaren im Baltikum mit Sitz in Lettland. Das Unternehmen verfügt über mehr als dreißig Jahre Erfahrung in der Herstellung von Strickwaren unter Verwendung hochwertiger italienischer Garne, darunter Kaschmir, Seide und feine Merinowolle.
    Mīļmājiņa, Ferienhaus
    Mīļmājiņa, FerienhausSweetesthome ist darauf ausgelegt, Sie mit dem Charme des Landlebens zu verzaubern, während Sie in der Nähe der Stadt bleiben. Es bietet Ihnen einen Rückzugsort, der sich wie zu Hause anfühlt, wo Sie Ihre Wochenenden und Feiertage bequem genießen können, und gibt Ihnen die Möglichkeit, neue Energie zu tanken, neue Ideen, Wünsche und Kraft zu finden, um zu sein, zu tun und zu schaffen.
    Villa Avoti, Gasthaus
    Villa Avoti, GasthausLieliska iespēja kopā ar ģimeni vai draugiem atpūsties no pilsētas dzīves skaistā vietā 4 km attālumā no Siguldas pilsētas centra pie Matiņas ezera. Šeit Jūs atradīsiet iekārtojuma greznumu un neskartas dabas vienkāršību ar putnu dziesmām un meldru šalkoņu.
    Zilver, vīna darītava
    Zilver, vīna darītavaPatlaban “Zilver” vīna darītavā tiek ražoti vairāk kā 10 dažādu ogu, augļu, meža ogu un pat ziedu vīni. Blakus esošajā vīnotavā kā tūristu grupām, tā arī individuālajiem apmeklētajiem tiek piedāvāta iespēja nobaudīt darītos vīnus, starp kuriem ikviens noteikti atradīs savai gaumei atbilstošu.
    Kandava, Hotel
    Kandava, HotelLaipni lūdzam jaunajā kafejnīcā Kandava, kura atrodas Kandavas vecpilsētas daļā, ar izsmalcinātu un reizē mājīgu gaisotni. Piedāvājam 10 labiekārtotus numuriņus, banketu un konferenču zāli, pirti ar džakuzi.
    Sauna katram , einkaufen
    Sauna katram , einkaufenIebūvējam saunas pēc individuāla projekta. Pirts aksesuāri. Pirts krāsnis. Sāls istabas, paneļi. Gatavas saunu kabīnes. Aprīkojuma uzstādīšana.
    Magnus Hotel, Hotel
    Magnus Hotel, HotelMagnus HOTEL - jauna trīs zvaigžņu viesnīca Kauņā pilsētas centrā. Deviņu stāvu ēka, 82 modernas un komfortablas divvietīgas istabas, 7 luksi. Restorāns 60 viesiem ar Eiropas virtuvi.
    Mārcienas muiža, SPA hotel
    Mārcienas muiža, SPA hotelMārcienas muiža. SPA komplekss, pirtis, naktsmītnes, konferenču un banketa zāles, atpūta pie dabas.
    Burtnieki, Gasthaus
    Burtnieki, GasthausViesu nams Burtnieki atrodas apmēram 120 km no Rīgas un 25 km no Valmieras, teikām apvītā Burtnieka ezera krastā. Piedāvājam atpūtu no pilsētas kņadas un trokšņiem, izbaudot klusumu mūsu nelielajā parciņā.  
    Visi banneri
    Rundāles dzirnavasIzglītības ceļvedisBaneru reklāma