Skangaļu muiža, viesu nams

Apraksts

Skangaļu muiža atrodas skaistā vietā Vidzemes vidienē Liepā, starp divām pilsētām – vēsturisku un tūristu iecienītām pilsētām – Cēsīm un Valmieru. Aptuveni 11 km tālāk atrodas arī Rauna, kas tiek tautā saukta par mazo Šveici. Pie mums atbraucot, var apskatīt dabas objektus - Mazo vai Lielo ellīti, Līču-Lanģu klintis un pastaigu takas posmā esošo Sietiņiezi un Grīviņiezi, kā arī Kazu Gravu. Netālu ir arī Raunas Staburags, Ērgļu klintis un Vaives Dzirnavas. Tāpat var doties ekskursijā uz kaimiņos esošo Eduarda Veidenbauma memoreālo muzeju "Kalāči" un Maizes māju. Veldzēties varat netālu esošajā Startu ezerā. Pa ceļas uz muižu, varat apstāties un apskatīt Baltijā augstāko Dzelzsceļa tiltu pār Raunas upi.

Muiža kopš 1843. gada piederējusi baltvācu muižnieku Knīrimu dzimtai. Voldemārs fon Knīrims 1849 - 1935 (profesors, agronomijas zinātņu doktors) lauku muižu ar saimniecību, zemi, izmantoja savām vajadzībām kā vasaras mītni. Zviedrijas premjerministrs Ūlofs Palme (V. Knīrima mazdēls) 1927 – 1986 Skangaļu muižā pie sava vectēva pavadīja savas bērnības vasaras līdz 1935 gadam, ko savā grāmatā aprakstīja Ūlofa māsa Katrīna Palme "Vasara Skangaļos".

2023.gada sākumā muižas ēkas un teritorija ir nodota Latvijas Bērnu atbalsta fonda rokās, kas ar sirds siltumu un rūpēm gādās par tās turpmāku attīstību un pilnveidi. Muižas teritorijā izveidota viesu māja, plaša nometņu māja, kā arī konferenču zāle un semināru telpas. Viesiem vasaras sezonā jāņem vērā, ka teritorijā notiek dažāda veida bērnu nometnes, bet, ņemot vērā muižas teritorijas plašumus un iespējas, nometņu norise neietekmē viesu atpūtu un dabas baudīšanu. Ņemot vērā, ka Latvijas Bērnu atbalsta fonds ir sabiedriskā labuma bezpeļņas organizācija, tad visi ienākumi par muižas ēku vai teritoriju izmantošanu tiks novirzīti bērnu nometņu un apmācību vietas pilnveidei.

Omulīgajā muižas ēdamzālē iespēja baudīt prasmīgu pavāru sarūpētu maltīti. Ēdienreizēs piedāvājam pašaudzētus sezonas dārzeņus, augļus, ogas.

Skangaļu muižas bijušajā klēts ēkā iekārtota ekspozīcija, kur par muižas vēsturi, tagadni un nākotnes iecerēm uzzināsiet gida stāstījumā un muižas kompleksa apskates laikā.

Bezmaksas WiFi

Visās ēkās ir pieejams bezmaksas internets, bet tā kvalitāte ir atkarīga no Jūsu numuriņa novietojuma.

Bezmaksas stāvvieta. Teritorijā ir pieejamas vairāki stāvlaukumi jūsu autotransporta novietošanai. Nometņu vajadzībām autobusi var ērti iebraukt pagalmā dalībnieku izlaišanai / uzņemšanai.

Kafijas automāts. Ēdamzālē atrodas jebkurā brīdī klientiem pieejams kafijas automāts un viss nepieciešamais tējas pagatavošanai.

Bērnu rotaļu laukums. Teritorijā ir šūpoles, slidkalniņš, bērnu mājiņa, troses celiņš, volejbola laukums, Geocaching trase u.c. izklaides iespējas bērniem.

Pirts. Pēc pasūtījuma izkurinām pirti. Līdzās ir dīķis, ugunskura vieta ar bluķīšiem un grils.

Galerija
Video
  • video
Produkti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozares
Karte
    Statistika:
    Pilnībā apskatīts : 15373
    Meklēšnas rezultātos parādīts : 226066
    EscapeTown, izlaušanās spēles
    EscapeTown, izlaušanās spēlesIZLAUŠANĀS SPĒLES. Kopā ar draugiem vai kolēģiem dodies neaizmirstamā piedzīvojumā Otrā pasaules kara tematikā. Izaiciniet sevi un pārbaudiet, cik atjautīgi, izveicīgi esiet spriedzes apstākļos un vai spējat saglabāt loģisko, analītisko domāšanu un darboties komandā.
    Atpūtas komplekss "Viesītes", kempings
    Atpūtas komplekss "Viesītes", kempingsLauku tūrisma un atpūtas vieta „ Karpu dīķis KASTOS” izveidots 2009 .gadā. Dīķa platība 2,3 ha. Vidējais dziļums 4m. Atrodamies tikai 15 km attālumā no Rīgas centra - "Viesītes", Jaunmārupē, Mārupes novadā
    Leibuk, IK
    Leibuk, IKGrāmatvedības pakalpojumi visa veida uzņēmējdarbības formām.Konsultācijas biznesa uzsākšanā, piemērotākās uzņēmējdarbības formas izvēle, nodokļu režīma izvēle. Uzņēmums "Leibuk" sniedz kompleksus pakalpojumus, sākot ar biznesa plāna izstrādi, sabiedrības dibināšanu, grāmatvedības apkalpošanu un ekonomiskās analīzes veikšanu uzņēmumiem.
    Dikolat, SIA
    Dikolat, SIADIKOLAT - tas ir drošs gaisa kompresoru iekārtu piegādātājs. Mēs esam gatavi piegādāt pilnu pakalpojumu ķēdi, kas saistīta ar gaisa komresoriem: no piegādes un uzstādīšanas līdz izejmateriālu apgadei un servisa pakalpojumiem. Mūsu firmas veiksmes pamatā ir liela pieredze un kvalitatīvs kompresoru iekārtu piedāvājums (skrūvju un virzuļu kompresori, spiestā gaisa sausinātāji, maģistrālie filtri, gaisa sistēmas). Mēs piegādājam pazīstamu ražotāju kompresoru iekārtas - ABAC, ALUP, FIAC, REMEZA, BALMA, GardnenDenver, Tamrotor.
    Līcīši, atpūtas komplekss
    Līcīši, atpūtas komplekssDaugavas un Kausupītes ieskautajā līcī mājvietu sev radis Dabas relaksācijas un svinību komplekss „Līcīši” - cilvēka prāta un dabas radīta vide, kādu citviet neatrast. Skatienam paveras saules gaismas, ūdens un debess krāsu spēles.
    Puduri, atpūtas komplekss
    Puduri, atpūtas komplekssTelpas konferencēm, semināriem, kāzām, banketiem, Pirts. Komfortablas guļbūves mājiņas. Vieta sporta pasākumiem, estrāde.
    For Rest, viesu māja
    For Rest, viesu mājaViesu nams ar terasi ezera krastā. Krievu pirts ar slotiņām un aromātisku tēju. Vieta nelielu svīnību organizēšanai 6-9 cilvēkiem.
    RIKON AC, gaisa siltumsūkņi un gaisa kondicionieri
    RIKON AC, gaisa siltumsūkņi un gaisa kondicionieriFirma RIKON. Panasonic gaisa siltumsūkņu un kondicionieru piegāde, montāža, garantijas un pēcgarantijas apkope.
    Sanders, viesu nams
    Sanders, viesu namsViesu nams Sanders. Naktsmītne, pirts, relaksācijai - koka baļļa ar ozonu, pieejama velosipēdu noma, blakus viesu namam veikals - kafejnīca.
    Vašlejas, viesu māja
    Vašlejas, viesu mājaVašlejas - viesu nams Tukumā, sakoptā lauku vidē. Vieta pasākumiem, naktsmītnes, kamīnzāle, karaoke, pirts. Piknika vietas, teniss.
    Visi banneri
    laba_seta.jpgRundāles dzirnavasIzglītības ceļvedisBaneru reklāma